Бързи кредити

бързи кредити

Бързи кредити

Бързи кредити като удобен начин за отърваване от финансово затруднение

Какво е значението на термините бързи кредити и бързи кредити онлайн?

Бързите кредити и кредитите онлайн са най-новият вид кредитни продукти, които можете да намерите на пазара. В тези видове кредити се включват и кредити до заплата, стоковите кредити и дори кредитите за ремонт и покупка на автомобил.

Самото име говори, че основното, с което изпъкват пред други видове кредити, е бързината и възможността за кандидатстване онлайн. Но разликите между тези и други кредити не свършва до там – за бързите кредити и кредитите онлайн можете да кандидатствате с много малко документи и изискванията към вас са да сте български гражданин и да сте на трудов договор (като има подвидове на бързите кредити, при които не е необходимо да имате дори договор).

С какво се различават бързите кредити от останалите видове кредити?

бързи кредитиРазликата между бърз кредит и всички останали видове кредити е, че при този вид кредити времето, документацията и изискванията са сведени до минимум, позволявайки на по голяма маса да кандидатства за кредити. Въпреки че сумата, за която можете да кандидатствате не е като на банковите потребителски и ипотечни кредити, бързите кредити има много предимства, които си заслужават.

Може би най-голямото им предимство, е че това в голямата си част, са кредити онлайн, което означава, че всеки може да кандидатства от телефона, таблета или компютъра си, стига да има достъп до Интернет. Онлайн кандидатурата е по много критерии по-добрият начин за кандидатстване, тъй като го няма досадното чакане по гишета и разправията с намусените кредитни консултанти. Освен това, при този тип кредити имате свободата и времето да кандидатствате по всяко време на денонощието и да имате времето и да подготвите и изровите необходимите документи и информация за кандидатстването.

Като обобщение за бързите кредити може да се каже, че се различават коренно от другите видове кредити и единственото общо е, че и при бързите кредити трябва да върнете парите, които сте взели, на вноски. Иначе всичко е по-добро при тях! Това разбира се важи единствено и само, ако покривате поне минималните им изисквания и не ви е нужна много голяма сума.

В какви случай е по-удачно да изберете бързите кредити пред останалите видове кредити?

Тъй като видовете кредити, предлагани на пазара са много, как можете да разберете, че е уместно да кандидатствате точно за бърз кредит? Отговорът на този въпрос е лесен, но за да достигнете до него, трябва първо да си зададете няколко въпроса:

  • За какво ми е нужен кредита? – ако имате нужда да закупите обзавеждане за дома си, да направите освежителен ремонт или просто да се поглезите с нова джунджурийка, то бързите кредити могат да бъдат вашето решение;
  • Колко пари ми трябват? – тъй като повечето кредитори не отпускат повече от 2 000 лева, е добре да пресметнете дали можете да се вместите този диапазон;
  • Спешно ли са ми нужни пари или мога да изчакам? – при спешна нужда от пари е много по-добре да заложите на бърз кредит, тъй като парите могат да са при вас до 2 часа след кандидатстването

Отговарянето на тези три базови въпроса може да ви насочи към това, дали е удачно да кандидатствате за бърз кредит или да се насочите към друг кредитен продукт.

Какви са условията на които трябва да отговаряте при кандидатстване за бърз кредит?

кредити онлайнОсновните условия, на които един кредитоискател трябва да отговаря са много, но това е най-вече при кандидатстването за банкови кредити. При бързите кредити обаче, бивайки по достъпни, нещата не стоят точно така.

Разбира се първото изискване е да сте пълнолетен български гражданин, който е постоянно пребиваващ в България. Да притежавате документ за самоличност (лична карта, паспорт, в някои случай се приема и шофьорска книжка, но не разчитайте на това), който да е издаден от МВР и да е в срок. Други изискване е да сте на постоянен трудов договор от поне три месеца при един работодател, като това не е задължително изискване при всички бързи кредити, тъй като има и такъв тип, при който можете да кандидатствате и без да сте на договор. Това са основните документи, които ще ви бъдат поискани при който и кредитор да заявите кредит, така че е добре да си ги подготвите предварително за да не останете неприятно изненадани от отказ или в най-добрия случай да се разхождате от офиса на фирмата до вкъщи и обратно по няколко пъти.

За каква сума можете да кандидатствате при бързи кредити и бързи кредити онлайн?

Бързите кредити и бързите кредити онлайн не са известни със своят висок таван на сумите, които можете да получите като кредит. Но въпреки това, ако нямате намерение да си купувате жилище или да харчите като шейх, то този вид кредити могат да задоволят повечето ви финансови нужди.

Сумите, които можете да получите при повечето частни кредитори са най-често между 100 и 2 000 лева. Разбира се, има и варианти и за по-високи цифри, стига вече да сте били клиент на някоя от небанковите институции. При това положение има дори варианти за взимане на кредит на стойност над 50 000 лева, като разбира се, колкото е по-голям кредита, толкова и изискванията към вас стават повече.

Защо толкова много хора ползват бързи кредити, кредити онлайн и известните още като „бързи пари“?

Известността на кредити тип бърз кредит, известен като кредит бързи пари се дължи най-вече на факта, че тези кредити са най лесни и бързи за кандидатстване и усвояване, като имат и най-висок процент на одобрение на кредитоискателите.

Тъй като малко банки предлагат този тип кредити, частните кредитори и небанковите институции са местата, където можете да кандидатствате за бърз кредит. Още със самото излизане на пазара, тези кредитни продукти станаха хит поради невижданата и нечуваната до сега концепция за бързо и почти сигурно одобрение и усвояване на парите. Друго впечатление прави и гъвкавостта, която такъв кредит може да ви предложи, от гледна точка на размер на сумата, период и дори лихвени проценти.

С развиването на технологиите и кредитния сектор се развива с бясна скорост, като вече почти 100% от предлаганите бързи кредити могат да бъдат взети и онлайн, което прави кредити онлайн огромно предимство пред, да речем банковите кредити.